Richtlijnen Corona

 Update 1 juli 2020

Restaurant Achtkanter - Enkel Tearoom terug open!

Vanaf 1 juli 2020 verwelkomen wij u graag opnieuw in onze "Achtkanter".
De tearoom zal elke werkdag van maandag tem vrijdag open zijn van 14u30 tem 17u30. Het aanbod van de tearoom kan u onderstaan terug vinden.

Voorlopig blijft ons restaurant nog altijd gesloten voor het middagmaal. Wij hopen u ook hiervoor spoedig terug te mogen verwelkomen.

Bij bezoek aan ons restaurant vragen wij u om de richtlijnen in acht te nemen. Deze hangen uit aan de deuren van de "Achtkanter".

 Aanbod tearoom


Opnamebeleid:

Indien u een opname-aanvraag heeft, kan u deze gewoon stellen via het
tel. nr. 09/376.97.11. U wordt met de juiste persoon doorverbonden.

Om uw veiligheid en die van de medepatiënten en medewerkers te verzekeren wordt er bij opname getest op corona en worden enkele veiligheidsmaatregelen in acht genomen die men u kan duiden bij contact met de afdeling. Men helpt u graag verder met tekst en uitleg.

Poliklinische en ambulante consultaties

Er gaan reeds sinds 06/05/2020 opnieuw poliklinische en ambulante consultatie door in ons ziekenhuis, dit kan enkel na afspraak:

-      De campus is terug open: U kan zich begeven naar het onthaal in het hoofdgebouw waar u zich aanmeldt.

-      Het dragen van een mondmasker is verplicht. Wij vragen u eveneens om uw handen te ontsmetten bij het betreden van het onthaal.

-      Indien u verder vragen heeft of een afspraak wenst te maken kan u ons steeds bereiken op het nummer: 09/376.97.11

Bezoekersregeling en afhaalpunt

Het afhaalpunt werd door families benut om – op een veilige manier – spullen af te geven voor de opgenomen patiënten die in de maanden maart-april-mei 2020 geen bezoek mochten ontvangen.

Op heden is bezoek op de campus echter terug mogelijk. Om die reden bestaat het afhaalpunt nog enkel voor de doelgroep ouderen: op dinsdag en donderdag van 14u tot 15u (achterkant gebouw H)

Voor de volledige bezoekersregeling verwijzen we naar : Klik hier

 Dagbehandeling / gebruik van video-consultaties

Video-consultaties en telefonische oproepen werden vaak benut voor (dag)patiënten die – ten gevolge van de coronacrisis – tijdelijk de campus niet mochten betreden. Daghospitalisatie is echter terug mogelijk op de campus van het psychiatrisch centrum, zowel voor de doelgroep volwassenen als voor de doelgroep ouderen.

Video-consultatie / telefonische consultaties kunnen enkel nog benut worden in het kader van nabehandeling (postkuur).
Bij dergelijke consultaties blijft ons privacyreglement van toepassing. Voor meer uitleg kan u de handleiding met behulp van tablet of computer inkijken.

U kan connecteren via volgende link.

Erediensten

De kapel van het psychiatrisch centrum is opnieuw toegankelijk voor externe bezoekers: de eredienst gaat door op zaterdag en zondag om 9u00.
Wij vragen u vriendelijk om de veiligheidsvoorschriften te volgen.