Mobil Team Meetjesland

Algemeen

Het landschap van de Geestelijke Gezondheidszorg verandert. In het kader van artikel 107 van de wet op de ziekenhuizen (gecoördineerd op 10 juli 2008) start op 1 februari 2013 in het Meetjesland een MOBiL team, een ambulant en mobiel team voor behandeling en begeleiding van mensen met psychische problemen bij wie het organiseren van een adequate zorg niet evident is. Dit MOBiL team werd opgericht door het netwerk Regio Gent-Eeklo. De werking van het Netwerk PZT Meetjesland zal onderdeel worden van de werking van het MOBiL team Meetjesland en dit dankzij de personele inbreng van de partners.

 Voor Wie?

De uitbouw van de MOBiL teams en de andere projecten in het kader van artikel 107, zijn experimenten met als doel een definitieve regelgeving te ontwikkelen betreffende de vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg.

Eerder, in april 2012 zijn al 3 MOBiL teams gestart in de ruime regio Groot Gent en deelgemeenten. Dit zijn MOBiL team Noord, Zuid en West. Vanaf 1 februari 2013 sluit het MOBiL Team Meetjesland aan als 4de team.
We voorzien een werking in volgende gemeentes: Eeklo, Zelzate, Waarschoot, Knesselare, Maldegem, Kaprijke, St.-Laureins, Assenede, Wachtebeke, Moerbeke, Lovendegem en Zomergem.

Voor meer informatie betreffende de doelgroep en opdrachten verwijzen wij graag naar het projectdossier (www.psygent.be - meer info ivm uitbouw netwerk/informatie/functie 2B)

 Hoe aanmelden?

We werken met een centraal aanmeldpunt. Dat betekent één gemeenschappelijk telefoonnummer en één emailadres voor de 4 MOBiL teams. Cliënten, familie, hulpverleners en zorgverleners kunnen een aanmelding doen op alle weekdagen via het nummer 09/230.56.46 of via email onthaal.mobilteam@psygent.be

Op basis van woonplaats en na een eerste telefonisch gesprek wordt een aanmelding doorgegeven aan één van de 4 MOBiL teams. Dit team legt zo snel mogelijk contact met de aanmelder in functie van een adviesgesprek. Elke aanmelding resulteert in een begeleiding, coaching, advies of een geschikte doorverwijzing.

 CONTACTGEGEVENS

MOBiL Team Meetjesland
Lieselot Coppens - teamcoördinator
Oostveldstraat 1
9900 Eeklo
lieselot.coppens@psygent.be
09/376 97 21